Algemene voorwaarden werving & selectie.

De overeenkomst werving & selectie wordt afgesloten op de datum van ondertekening van de bijgevoegde offerte (hierna: de Overeenkomst).

De Overeenkomst moet worden opgevat als een kaderovereenkomst, waarvan de invulling wordt bepaald door deze Algemene Voorwaarden en de (commerciële) afspraken gemaakt n.a.v. de omschrijving van de Opdracht. De Opdracht maakt de bijzondere overeenkomst uit tussen de Opdrachtgever en de Dienstverlener. In geval van tegenstrijdigheid tussen de Algemene Voorwaarden en de Opdracht, prevaleren de bepalingen van de Opdracht.

Voorafgaand

BUR.O Recruitment is de geregistreerde merknaam en de handelsnaam waaronder BV Valaure, met zetel te Klein Harelbekestraat 1a, 8531 Hulste en ondernemingsnummer BE0653.960.934 handel drijft.

Onderhavige algemene voorwaarden (hierna: de “Algemene Voorwaarden”) zijn van toepassing op de Overeenkomst en op alle Opdrachten die die door de BV Valaure worden uitgevoerd. De klant van de Dienstverlener (hier: geadresseerde in de bijgevoegde offerte) wordt hierna de Opdrachtgever genoemd.

(A) De Opdrachtgever wenst beroep te doen op de BV Valaure (“de Dienstverlener”) voor de werving en selectie van medewerkers (zowel zelfstandigen als werknemers) (de “Opdracht”) zodat deze medewerker (hierna: de “Medewerker”) op vaste of flexibele basis kan worden ingezet bij de Opdrachtgever.

(B) De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de Overeenkomst en bepalen de uitvoeringsvoorwaarden/afspraken voor alle toekomstige Opdrachten van de Dienstverlener aan de Opdrachtgever.

Artikel 1: Voorwerp van de Opdracht

1.1 De Dienstverlener verbindt er zich toe om op afroep van de Opdrachtgever Opdrachten te verrichten voor de Opdrachtgever.

1.2 Alle werken in opdracht van de Opdrachtgever worden uitgevoerd overeenkomstig de voorwaarden en modaliteiten van deze Algemene Voorwaarden.

1.3 De Opdrachtgever erkent en aanvaardt dat voorwaarden en modaliteiten van deze Algemene Voorwaarden van rechtswege van toepassing zijn op alle individuele Opdrachten die hij met de Dienstverlener sluit. Partijen komen hierbij uitdrukkelijk overeen dat de algemene (factuur)voorwaarden van de Opdrachtgever niet van toepassing zijn in het kader van de uitvoering van deze Overeenkomst en de Opdrachten.

Artikel 2: Beschikbaarheid - Aanvaarding opdracht

2.1 Indien de Opdrachtgever een Opdracht wenst toe te vertrouwen aan de Dienstverlener, neemt hij contact op met de Dienstverlener, met de omschrijving van de Opdracht (waaronder, doch niet beperkt tot de profielomschrijvingen, de verwachtingen omtrent de in te vullen functies, en meer in het algemeen alle gegevens die nodig zijn voor een degelijke werving en selectie).

2.2 Tussen Partijen wordt geen exclusiviteit overeengekomen.
Het staat de Opdrachtgever vrij al dan niet een beroep te doen op de Dienstverlener.
De Dienstverlener is vrij om tijdens de duur van deze Overeenkomst andere opdrachten van derden te aanvaarden en uit te voeren.

Artikel 3: Vergoeding en betalingen – Facturatie

3.1 De vergoeding voor Dienstverlener (hierna: “de Vergoeding”) welke verschuldigd is bij een effectieve tewerkstelling wordt bepaald in de Opdracht en wordt berekend op basis van het bruto jaarpakket van de Medewerker ongeacht of de Medewerker deeltijds of voltijds werkt. Dit omvat:

  • De jaarlijkse bruto-vergoeding, berekend op basis van 13,92 maanden (12 maanden ingeval van zelfstandige samenwerking tussen de Medewerker en de Opdrachtgever) vóór inhouding of aftrek van sociale zekerheidsbijdragen.
  • Netto-onkosten, commissies (indien van toepassing), maaltijdcheques (werkgeversaandeel), vaste bonussen.
  • Het voordeel voortvloeiend uit het gebruik van een firmawagen zal geraamd worden op 625 EUR/maand.

De Vergoeding overeengekomen in de Opdracht kan door de Dienstverlener eenzijdig worden verhoogd in geval van:

  • een stijging van de loonkost of de werkingskosten van de Dienstverlener.
  • Extra lasten die van overheidswege worden opgelegd aan de Dienstverlener die niet waren voorzien op het ogenblik van het afsluiten van de Opdracht/Overeenkomst.

3.2 De Opdrachtgever verbindt er zich toe, telkens wanneer hij een kopie van het loonvoorstel overmaakt aan de Medewerker, dit ook over te maken aan Dienstverlener. Daarnaast bezorgt de Opdrachtgever aan Dienstverlener steeds een kopie van de finale getekende overeenkomst met de Medewerker zodoende dat de Dienstverlener steeds over de juiste en accurate informatie beschikt inzake het bruto jaarpakket van de Medewerker.

3.3 Alle bedragen zijn exclusief BTW. De Vergoeding is verschuldigd op het moment dat de Opdrachtgever voor zichzelf, middels en/of voor derden, een tewerkstellingsverhouding van welke aard dan ook aangaat met de Medewerker. De Opdrachtgever stelt de Dienstverlener onverwijld in kennis van zodra er enige tewerkstellingsverhouding ontstaat tussen de Opdrachtgever en de Medewerker. Indien de vergoeding van de Medewerker lopende de Opdracht en/of bij finale tewerkstelling toegenomen zou zijn i.g.v. met wat initieel was vooropgesteld, zal de Vergoeding voor de Dienstverlener worden herberekend op basis van deze nieuwe cijfers en worden bijgepast in het voordeel van de Dienstverlener.

3.4 De betaling van de Vergoeding zal uitsluitend geschieden via overschrijving, tenzij anders werd overeengekomen. De betaling zal gebeuren binnen de vijftien (15) dagen na de datum waarop de factuur werd ontvangen.

3.5 Bij laattijdige betaling door de Opdrachtgever worden verwijlintresten aangerekend aan 10,50%. Daarnaast is er een schadebeding verschuldigd van 10%. De (factuur-)voorwaarden van de Opdrachtgever zijn niet tegenstelbaar aan de Dienstverlener en zijn ter zake geenszins van toepassing.

3.6 Een discussie omtrent betaling en/of facturatie of om het even welke andere betwisting voor een bepaalde Opdracht kan nooit implicaties hebben voor andere Opdrachten.

Artikel 4: Nadere specificaties uitvoering

De Dienstverlener gaat ten aanzien van de Opdrachtgever een middelenverbintenis aan, om de Opdracht zo goed als mogelijk uit te voeren, behoudens in geval van overmacht. De Dienstverlener doet dit volgens “de regels van de kunst” en goed vakmanschap en conform de geldende regelgeving en wetgeving.

Artikel 5: Gegevens en keuze Medewerker

5.1 De Opdrachtgever verstrekt aan de Dienstverlener alle gegevens die nodig zijn voor een degelijke werving en selectie. Zo beschrijft hij in de profielomschrijvingen duidelijk waaraan de Medewerker moet voldoen en wat de verwachtingen zijn omtrent de in te vullen functies.

5.2 De verbintenis die de Dienstverlener aangaat is op alle vlak steeds een middelenverbintenis en geen resultaatverbintenis. De Dienstverlener doet redelijke inspanningen om diensten uit te voeren binnen een redelijke termijn.

5.3 De aansprakelijkheid van de Dienstverlener is strikt beperkt tot de haar toevertrouwde taken. De Dienstverlener staat onder geen enkel beding in voor de gevolgen, vergissingen, fouten, vergetelheden van de Opdrachtgever in de hem toevertrouwde opdracht, dit geldt tevens voor cyberaanvallen of fraude door derde partijen waarvan de Opdrachtgever slachtoffer wordt. De Opdrachtgever dient zich adequaat te verzekeren tegen het risico van cyberaanvallen en fraude door derde partijen. De Dienstverlener zal nooit aansprakelijk zijn voor onrechtstreekse schade of kosten van welke aard ook daaronder begrepen gederfde winst, productieverliezen, verlies van cliënteel, toename van afschrijvingen, enz.

5.4 Behoudens ingeval van opzet of bedrog kan de schadevergoeding die desgevallend toch door de Dienstverlener dient betaald te worden nooit meer bedragen dan de voor de opdracht ontvangen vergoeding.

5.5 De Dienstverlener is enkel aansprakelijk voor de overtreding van inbreuken op de rechten van derden, wanneer de Opdrachtgever de Dienstverlener schriftelijk, formeel en duidelijk op het bestaan van zulke rechten heeft gewezen.

5.6 De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de uiteindelijke keuze van een Hij is gehouden om voor het aangaan van een arbeids- of samenwerkingsovereenkomst met de kandidaat-Medewerker zich zelfstandig een oordeel te vormen over de geschiktheid van de Medewerker. De Dienstverlener is niet aansprakelijk indien de medewerker niet blijkt te voldoen aan de vereisten of de verwachtingen van de Opdrachtgever, tenzij dit het gevolg is van aantoonbare nalatigheid en/of selectiefouten van de opdrachtnemer. Eventuele aansprakelijkheid van de Dienstverlener is in dat geval beperkt tot maximaal de voor die Opdracht ontvangen vergoeding. De Dienstverlener kan niet aansprakelijk gehouden worden voor schade en/of verliezen – waaronder begrepen gevolgschade – als gevolg van handelen en/of nalaten van een door de Dienstverlener voorgestelde Medewerker met wie de Opdrachtgever rechtstreeks of middels derden een arbeids- of samenwerkingsverhouding van welke aard dan ook is aangegaan.

Artikel 6: Duur en beëindiging

Deze Overeenkomst, in werking tredend op datum van ondertekening, wordt afgesloten voor een periode van 1 jaar en wordt stilzwijgend verlengd.
Elke Partij kan de Overeenkomst ten allen tijde opzeggen mits aangetekend schrijven gericht aan de andere Partij en mits inachtname van een opzegtermijn van drie (3) maanden, zonder enige schadevergoeding om welke reden ook verschuldigd te zijn. De reeds afgesloten Opdrachten worden afgehandeld overeenkomstig de voorwaarden en modaliteiten van deze Algemene Voorwaarden en andere afspraken gemaakt i.k.v. de Opdracht.

Artikel 7: Concurrentie en schadeloosstelling

Het is de Opdrachtgever zonder toestemming van de Dienstverlener niet toegestaan om gedurende 12 maanden na het eindigen van de Opdracht m.b.t.  voorgestelde kandidaat Medewerker welke door de Dienstverlener is voorgesteld, rechtstreeks of via derden een arbeids- of samenwerkingsverhouding aan te gaan of direct of indirect tewerk te stellen. Dit geldt zowel voor de Opdrachtgever rechtstreeks als onrechtstreeks via dochter- of nevenvennootschappen. Indien de Opdrachtgever het genoemde verbod overtreedt, is hij met onmiddellijke ingang een schadeloosstelling aan de Dienstverlener verschuldigd ter grootte van de Vergoeding zoals bepaald voor de Opdracht betreffende de Medewerker in kwestie, aangevuld met een schadevergoeding van 20% van de Vergoeding. Partijen erkennen en expliciteren dat deze vergoeding marktconform en redelijk is.

Artikel 8: Verwerking van persoonsgegevens

8.1 Door de offerte bijgevoegd bij deze Algemene Voorwaarden te ondertekenen (waardoor de Overeenkomst tot stand komt), erkent, begrijpt en aanvaardt de Opdrachtgever dat de Dienstverlener en de daarmee verbonden entiteiten, al de persoonsgegevens verstrekt door de Opdrachtgever in het kader van deze Overeenkomst en de Opdracht zullen verwerken (onder meer – maar niet beperkt tot – verzamelen, bewaren, gebruiken, doorgeven of verstrekken) in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming 2016/679 van 27 april 2016 en de Wet betreffende bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens van 30 juli 2018.

8.2 De Dienstverlener bewaart deze persoonsgegevens zo veilig als redelijkerwijze mogelijk, en beschermt deze tegen verlies of ongeoorloofde verstrekking of toegang.

8.3 Voor de hierboven vermelde doeleinden kunnen persoonsgegevens meegedeeld worden aan en eventueel verwerkt worden door derden zoals: verbonden ondernemingen; de sociale inspectiediensten; wetshandhavingsinstanties in overeenstemming met de relevante wetgeving.
De persoonsgegevens zullen niet doorgegeven worden aan landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER).

Artikel 9: Betwistingen

9.1 Deze Overeenkomst en de Opdrachten zijn onderworpen aan het Belgisch recht.

9.2 Elk geschil dat ontstaat naar aanleiding van de uitvoering of de interpretatie van deze Overeenkomst en de Opdrachten vallen uitsluitend onder de bevoegdheid van de rechtbanken van Kortrijk.

Artikel 10: Diverse bepalingen

10.1 De Overeenkomst en de inhoud van de Opdracht kan slechts gewijzigd of aangevuld worden door middel van een schriftelijke overeenkomst, ondertekend door de Partijen, of de behoorlijk gemachtigde vertegenwoordigers van de Partijen.

10.2 Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald in deze Overeenkomst/ de Opdracht, zal geen remedie, vergoeding of sanctie uitdrukkelijk beschreven in deze Overeenkomst/de Opdracht exclusief zijn en andere remedies, vergoedingen of sancties die beschikbaar zijn onder deze Overeenkomst/ de Opdracht of het toepasselijk recht uitsluiten. Alle remedies, vergoedingen of sancties bepaald in deze Overeenkomst/ de Opdracht zijn cumulatief en gelden onverminderd enige en alle remedies, vergoedingen of sancties die beschikbaar zijn onder deze Overeenkomst of het toepasselijk recht.

10.3 De niet-uitoefening, door één van de Partijen, van een recht of aanspraak die zij heeft uit hoofde van deze Overeenkomst/de Opdracht, of het feit dat één van de Partijen zou toelaten dat de andere Partij zijn verbintenissen uit deze Overeenkomst/ de Opdracht niet nakomt, kan onder geen beding worden beschouwd als een verzaking in hoofde van die Partij aan dat specifieke recht of enig ander recht dat zij krachtens deze Overeenkomst/de Opdracht heeft.

10.4 Deze Overeenkomst/de Opdracht omvat de wil van Partijen en vervangen alle voorafgaande overeenkomsten, afspraken, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling, met betrekking tot het voorwerp van de Overeenkomst/ de Opdracht.

10.5 Elke wijziging, toevoeging of schrapping van deze Overeenkomst /de Opdracht dient door elke Partij schriftelijk te worden goedgekeurd.

10.6 Partijen erkennen uitdrukkelijk dat alle bepalingen van deze Overeenkomst/de Opdracht redelijk en noodzakelijk zijn om de rechtmatige belangen van beide partijen te beschermen. Indien één van de bepalingen van dit artikel (of een deel ervan) de wettelijke beperkingen zou te boven gaan, dan zal deze bepaling niet nietig zijn maar dan zal deze bepaling geacht worden automatisch en van rechtswege ingeperkt te zijn tot wat onder de toepasselijke wetgeving toelaatbaar is. De overige bepalingen blijven in voorkomend geval onverkort gelden.

10.7 De bepalingen van de Overeenkomst/ de Opdracht die expliciet of impliciet bedoeld zijn om gelding te blijven hebben na het einde van de Overeenkomst/de Opdracht, ongeacht de wijze waarop de Overeenkomst/ de Opdracht ten einde komt, zullen na het einde van de Overeenkomst/de Opdracht onverminderd tussen Partijen van kracht blijven.

10.8 Deze Overeenkomst/de Opdracht en de rechten en/of plichten in deze Overeenkomst/de Opdracht kunnen door de Dienstverlener worden overgedragen zonder voorafgaandelijke schriftelijke goedkeuring van de Opdrachtgever.

Privacy

Waarom verzamelen we bij bur.o persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om contact met je te kunnen opnemen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@bur-o.be of op het nummer 0477 / 71 70 02 of 0477 / 52 44 22.